Acne behandeling

Wat veroorzaakt acne en de flare-up factoren?

Wat veroorzaakt acne? Deze vraag onvoorstelbaar de gedachten van veel mensen en ze willen weten en eventueel een oplossing voor hun acneprobleem. Maar wat echt geeft aanleiding tot deze huidaandoening is niet bekend - niemand heeft een idee.

Hoewel er eindeloze onderzoeken uitgevoerd om erachter te zijn komen wat de oorzaken van acne, heeft niets echt gekend te zijn de primaire oorzaak van deze huidaandoening.

Echter, deskundigen en onderzoekers van de huid, kom tot de conclusie dat er sommige factoren verbonden met acne en werkelijk bijdraagt tot de ontwikkeling van acne.

Sommige studies tonen aan dat wat de oorzaken van acne of de primaire oorzaken van acne genetica en hormonen zijn.

Maar het is van mening dat deze oorzaken kunnen niet worden gerechtvaardigd voor alle gevallen. Factoren zoals de soorten cosmetica die u gebruiken, medicatie, evenals uw persoonlijke hygiëne (dat wil zeggen hoe u uw huid reinigen) zijn bijvoorbeeld ook bekend bij te dragen tot de ontwikkeling van acne.

Het is ook bekend dat ons milieu ook een andere factor kan zijn. De mensen die werken of worden blootgesteld aan vet en olie hebben ook de neiging om acne op hun huid, aangezien de olie poriën verstoppen kan.

Laten we kijken naar de details wat de oorzaken van acne

Hormonen

Tijdens de puberteit, ons lichaam gaat door een heleboel veranderingen en begint produceren hormonen, androgenen - mannelijke geslachtshormonen - geproduceerd in meisjes ook genoemd. Ze veroorzaken over stimulatie en neemt de grootte van de sebaceous klieren in de huid poriën of in de haarfollikels.

De extra olie geproduceerd door de sebaceous klieren meng samen met de bacteriën en dode huidcellen op het oppervlak van de huid en dit blokkeert poriën. Aan de binnenkant van de geblokkeerde porie, vermenigvuldigt u de bacteriën en zij veroorzaakt ontsteking die uiteindelijk leidt tot acne.

Tieners zijn meer vatbaar voor het ontwikkelen van acne als gevolg van de hormonale veranderingen die zij tijdens de puberteit doorlopen. Onderzoek toont aan dat ongeveer 85% van mensen tussen de leeftijden van 12 en 25 acne op een bepaald punt in hun leven zal hebben.

Nog een veel mysterieuze over wat de oorzaken van acne, maar het is ook van mening dat de hormonale veranderingen tijdens de zwangerschap, menstruele cyclus, evenals menopauze zijn ook factoren de contribute aan acne ontwikkeling.

Vrouwen die ook gebruik maken van geboortebeperking zijn ook bekend te hebben van acne op een bepaald punt.

Genetica

Een andere onderzochte factor is genetica of erfelijkheid. Veel dermatologen en onderzoekers hebben genomen zoals waar dat acne kan worden overgenomen van de ouders.

Echter, sommige wetenschappers denken dat acne is niet één of andere soort ziekte die kan worden overgenomen.

Maar verschillende studies is gebleken dat acne komt vaker voor bij tieners wiens ouders hebben geleden onder deze huidaandoening bij enkele punt in hun leven of nog steeds last heeft van acne.

Andere factoren die tot Acne leiden

Medicatie

Medicatie is een andere factor die tot acne ontwikkeling leidt. Dit is omdat de bijwerkingen van sommige medicijnen kunnen acne veroorzaken. Bijvoorbeeld, antidepressiva, barbituraten, lithium, anti-angst-medicatie en sommige soorten van steroïden.

Zware of geoliede cosmetica

Ingrediënten gevonden in sommige cosmetica van invloed zijn op de haarfollikels en leiden tot overproductie van talg, en later klompen huid poriën.

Overmatige schurende zuivering

Sommige gezicht producten zoals samentrekkend kunnen de huid uitdrogen waardoor de overproductie van talg maken.

Oplaaien factoren

Dit zijn de factoren die leiden een bestaande acne tot kunnen verergeren (oplaaien).

Milieu irriterende stoffen

Zoals ik al eerder zei, mensen die werkzaam zijn in garages en fabrieken hebben de neiging om acne en als ze al het, sommige oliën en chemicaliën op hun werkplek echt hun huidaandoening kunnen verergeren.

Zware schrobben van huid

Huid zorg deskundigen advies nooit te knijpen je mee-eters of whiteheads aangezien knijpen tot meer ernstige infecties leiden leiden kan tot littekenvorming.

Dieet

Hoewel er een heleboel dieet mythes over acne, wordt het geloofd dat er zijn een aantal voedingsmiddelen die daadwerkelijk aan acne flare-ups bijdragen kunnen.

Dus daar heb je - wat de oorzaken van acne. Weet dat we allemaal anders en uniek op onze eigen manier zijn, sommige droge huid hebben en anderen olieachtige huid hebben. Wat kon maken John acne hebt, misschien Jane hebben haar niet maken. Ik drink of dieet hoog in suiker consumeren vandaag en de volgende ochtend die ik wakker met puistje op mijn voorhoofd. Maar u zou niet zulk een situatie ervaren - uw zaak kan afwijken. Dus weet wat uw puistje of acne veroorzaakt en doe je best om ze te vermijden. Weten wat werkt voor u en stick it.

Ik denk dat dit artikel sommige nuttige huidverzorging tips op acne heeft gewezen. Heb je een acnebehandeling van uw eigen om te delen? Wat maakt je een duidelijker, gloeiende huid hebben? Aandeel in de commentaren. Vergeet niet om dit bericht te delen met je vrienden.