Acne behandeling

Welke ingrediënten te zoeken in een acne gezicht wassen

Cosmetische en schoonheid bedrijven gooien rond wetenschappelijke woorden alsof we moeten weten wat ze betekenen, en het is niet anders wanneer het gaat om acneproducten.

Het probleem is, niet alle actieve ingrediënten zijn geschikt voor alle huidtypes of huid zorgen.

Hier nemen we een kijkje bij enkele van de belangrijkste ingrediënten die worden in de meeste acneproducten daar gevonden kunnen zodat kunt u een weloverwogen beslissing bij het zoeken naar de juiste acne gezicht wassen.

Salicylzuur

Salicylzuur is een steeds populairder ingrediënt in veel acneproducten. Een van de belangrijkste voordelen van het is dat het daadwerkelijk helpt om de huid te kalmeren en verminderen ontstekingen evenals ontdoen van puistjes, door scrubben de huid. De chemische samenstelling van salicylzuur is zeer vergelijkbaar met aspirine - dat is de reden waarom het de anti-inflammatoire werking.

Een van de belangrijkste problemen die mensen met acneproducten hebben is dat ze uitdrogen van de huid. Als u gevoelige of droge huid hebt, kijk voor producten die salicylzuur voor de beste resultaten hebben.

Benzoyl peroxyde

Benzoyl peroxyde is gebruikt voor vele jaren in verschillende concentraties als een manier om ontdoen van puistjes. Er is geen twijfel dat het is effectief, en het wordt gebruikt in veel van de beste acne gezicht wassen producten, maar iedereen met een gevoelige huid moet oppassen niet te teveel het. Als u wilt gebruik maken van een product met benzoyl peroxyde in het, moet je ook investeren in een kwaliteit vochtinbrengende crème om te helpen bestrijden van de droogte en de ontsteking die vaak komen met het gebruik ervan kan.

Een andere optie is het alleen het gebruik van benzoylperoxide als een plaatselijke behandeling. Dat wil zeggen, gebruik het niet op een dagelijkse basis als uw belangrijkste gezicht wassen - slechts af en toe om zich te ontdoen van koppig puistjes.

Voorkomen dat producten met meer dan 2% concentratie van benzoylperoxide als je een gevoelige huid hebt.

Alfa Hydroxy zuren

Een ander gemeenschappelijk ingrediënt is alfa hydroxy zuren, die doorgaans melkzuur of glycolzuur. Dit zijn krachtige anti-acne ingrediënten maar relatief zacht op de huid. Evenals te helpen te verwijderen dode huidcellen, kunnen alfa hydroxy zuren stimuleren de groei van nieuwe huidcellen, waardoor het bijzonder goed voor het minimaliseren van acnelittekens.

Zwavel

Zwavel wordt vaak aangetroffen in acneproducten, maar niet ideaal voor iedereen met een droge of gevoelige huid. Vermijd producten die zwavel bevatten als u last van dat huidtype heeft. Zwavel wordt gebruikt om te helpen verwijderen van olie uit de huid, maar het kan ook het hebben van een onaangename geur, waardoor veel mensen af.